top of page

Mannen hebben nood aan een eigen plekje.


Dagelijks worden werknemers en zelfstandigen geconfronteerd met propvolle mailboxen, gemiste oproepen, overbodige verplaatsingen, verloren uren in de file, puberende tieners, lekkende dakgoten en onverwachte facturen ... Tijd dus voor een beetje "me-time". Mannen hebben daarvoor een een oplossing uitgedokterd. Een mancave is dé plaats in huis waar zij zich ongestoord kunnen terugtrekken om hun hobby of favoriete bezigheden (zoals poker spelen of sport kijken) kunnen beoefenen. Vaak is het een zolderkamer of garage, die helemaal naar hun smaak is ingericht. Er zijn twee soorten mancaves te onderscheiden: In de hobbyruimte draait het allemaal om hobby’s als modelbouw, modelspoor of elektronica waarbij de ruimte een rommelige uitstraling heeft en vol losse onderdelen ligt. Vaak tot ongenoegen van de vrouw of vriendin. Echter voor de man in kwestie ligt alles op de juiste plek en kan hij alles ook direct vinden. In de tweede variant gaat het om een ruimte die – vaak tot in details – is omgebouwd ter ontspanning en vermaak. Denk hierbij aan een filmfanaat die een bioscoopzaal heeft nagebouwd met professionele beamer/projector, scherm en stoelen. Of een sportfan die zijn mancave helemaal in de stijl van zijn favoriete club heeft ingericht om vanaf een kleine, zelfgebouwde tribune met vrienden naar wedstrijden op een groot scherm te kijken. Volgens sommige psychologen komt een mancave het huwelijk ten goede als mannen een plek voor zichzelf hebben, waar ze zich in kunnen terugtrekken (met vrienden) uit de dagelijkse stress om even te ontspannen door middel van een hobby, sport kijken of videogames spelen. Deze "light"-versie van de mancave werd ingericht als blibliotheek. Aan de wand werd een zelfklevende print op de MDF wand aangebracht waardoor de ruimte meer kleur en sfeer kreeg. Bericht aan alle mannen: niet wachten, maar nu doen en start met je eigen mancave.


7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page